Myydään Pyöriä

Päivitetty: 4.7.2012

Seuraava projekti on niin iso, että pyöräkellaria täytyy tyhjentää uuden tulokkaan edestä. Kellariin on kertynt paljon  vanhaa ja vähän uuttakin tavaraa, joilla ei ole ollut käyttöä enää pitkään aikaan. Toivottavasti ainakin osa tavaroista löytää uuden kodin ja niiden arvolle sopivan käytön.

Alla olevat tuotteet ovat myynnissä täällä ja osa tulee myös esille fillaritori.comissa. Yritän pitää molemmat kanavat mahdollisimman ajantasaisina. On kuitenkin mahdollista, että sivuilla on tuote, joka on jo myyty. Pahoittelen mahdollisesta vaivaa!

Yhteystiedot
Jos löydät sivuilta sinua kiinnostava tuotteen tai haluat kysyä jotain, lähetä sähköpostia. Sähköpostissa voimme vaihtaa puhelinnumerot tai hoitaa koko neuvottelun kirjoittamalla. Osoitteeni on muotoa etunimi.sukunimi@me.com. Nimeni on Ville Parkkinen. 

Toimitus
Toimitustapana nouto on tietenkin paras, koska silloin pääset toteamaan tuotteen kunnon ennen kauppaa. Voin lähettää myös postissa tai matkahuollon kautta. Lähetyskulut lisään hintaan.***Myyty*** Dahon Speed TR  *** Myyty***
Uudet ja ajantasaiset kuvat pyöristä tulevat, kun sää selkiytyy ja ehdin laittaa ne nettiin.

Dahon Speed TR on täysverinen taitettava retkipyörä. Pyörä taittuu riittävän pieneksi, että sitä voi kuljettaa joukkoliikenteessä. Pyörä taittuu keskeltä runkoa ja stemmi taipuu eturenkaan viereen. Taittaminen vie vain noin 15 sekunttia. Valmistajan mukaan taitettu pyörä on 37cm x 82 cm x 66 cm. Jos haluaa jokaisen sentin taitoksen leveydestä pois, polkimet on helppo irroittaa. Polkimet ovat MKS:n valmistamat ja niissä on pikalukot. Pyörä painaa kalavaa'an mukaan 13,9 kg.

Pyörällä ajaa mielellään pidempiäkin matkoja, sillä välityksiä löytyy laidasta laitaan. Ketjuvaihteen lisäksi pyörässä on napavaihteisto, joka korvaa perinteisen etuvaihtajan. Napavaihteiden etuna on, että niitä voi vaihtaa polkematta. Napavaihteista on hyötyä mm. liikennevaloissa, jos valoihin pysähtyessä on jäänyt liian iso vaihde päälle. Ryömintävaihde päälle ja ei tarvitse hiki hatussa puskea muutamaa ensimmäistä pyöräytystä.

Vaihdevivut ovat SRAMin gripshift 3.0 Comp -kiertovaihtimet. Tupit ovat Ergonin ergonomisesti muotoillut tupit ja niiden päässä on nousukahvat. Itse en ole ajanut Ergoneilla niin paljoa, että voisin sanoa juuta tai jaata, mutta Elina vannoo niiden nimeen. Voisin kuvitella, että pidemmällä matkalla leveämpi kämmenosa vähentää puutumista.

Pienten renkaiden kovuutta ei kannata pelätä, sillä isolla ilmatilalla varustetut Schwalben Big Apple renkaat vaimentavat esimerkiksi Belgian mukulakiviteitä vähintään kohtuullisesti. Leveät renkaat muuten rullaavat yllättävän hyvin päinvastaisista huhuista huolimatta. Pyörän mukana tulee myös Schwalbe Winter Marathon -nastarenkaat talvikruisailuja varten. Nastarenkaat ovat melkein ajamattomat ja kaikki nastat ovat tallella. Itseasiassa suosittelisin, että suorittaa niille sisäänajon, sillä en muista olenko ajanut niillä edes 10 km.

Pyörä on alkuperäisillä osilla. Ainoastaan satulan ja  etutarakan olemme ottaneet käyttöön tandemiimme. Pyörässä on nyt samankaltainen satula kuin alkuoperöinen in. Takavalo on kokenut kovia kuljetuksessa ja sen olemme korjanneet MacGyverin ja myytinmurtajien innoittamana, mutta erittäin mauttomasti, ilmastointiteipillä. Valo toimii.

Dahoneiden yksi erikoisuuksista on Biologic satulaputki, joka toimii ihan oikeana jalkapumppuna. Satulaputki otetaan pois rungosta ja pohjassa oleva korkki aukaistaan. Satulaputken sisältä putkahtaa esiin jalka ja pumpun letku. Letku kiinni venttiiliin ja satulasta rytmikkäästi alas painellen renkaat täyttyvät kuin perinteisellä jalkapumpulla. Pumppu on kunnossa ja se käy schrader-venttiileihin (autoissa käytettävä venttiili). Jos pumppua haluaa käyttää esim. dunlop- tai presta-venttiileissä, täytyy hankkia pyöräliikkeestä adapterit. Ne eivät paljoa maksa.

Minä olen 178 cm pitkä ja pyörä sopii minulle kuin voisilmä puuroon. Elina on 152 cm ja hän on siinä rajoilla, että onko pyörä liian iso. Elinan käytössä Aberhallo -tyylinen stemmi on käännetty osoittamaan kuskia.

Pyörä myydään, koska käytämme pääasiassa Bromptoneja ja Dahon on jäänyt liian vähälle käytölle. Toivottavasti sen ominaisuudet pääsevät arvoiseensa toimintaan.


 • Teräsrunko
 • SRAM X.7 8-vaihdetta * Dual Drive -takanapa 3 vaihdetta = 24 vaihdetta
 • SRAM Gripshift 3.0 Comp -kiertovaihtimet
 • Biologic seatpost pump. Pumppu satulatolpassa. Linkitetyltä sivulta löytyy video!
 • Erinomainen tarakka esim. Ortliebin laukuille. Laukut saa riittävän taakse, että kantapäät eivät osu niihin. Tämä voidaan testata, jos tulet koeajolle.
 • Edessä  paikka Klickfix-kiinnikeelle. Kiinnikkeeseen saa vaikka etulaukun. Kiinnike tai kori ei tule pyörän mukana.
 • V-jarrut ja Avidin jarrukahvat
 • Schwalbe Big Apple ja Winter Marathon -renkaat
 • MKS:n pikakiinnityksellä olevat polkimet
 • Uusi pyörä on tällä hetkellä Bike Planetissa 949€
 • Koeajomahdollisuus Hyvinkäällä heinäkuusta aina koulujen alkuun asti melkein milloin vain. Koulujen alettua ainoastaan iltaisin tai viikonloppuisin. Jos haluat ajaa pidemmän lenkin, voin tulla lenkkiseuraksi.
 • Hintapyyntö 500€

*** Myyty*** Trek Fuel EX 8 2011 ***Myyty***


Innostuin viime lokakuussa jälleen maastopyöräilystä ja hankin itselleni ensimmäisen "täpärin". Innostus kasvoi kasvamistaan ja hankin kesän retkeä varten 29er Niner EMDin. Huomasin, että ajan melkein kaikki maastolenkit Ninerilla ja hyväkuntoinen Trek pölyttyy pyöräkellarissa. Trek on melkein uusi ja vain jonkin verran ajettu, joten se ansaitsee paremman kohtelun kuin minä voin tarjota.

Pyörä on viime vuoden mallia ja sillä on ajettu käytännössä marraskuusta toukokuun loppuun. Pyörä on hyvässä kunnossa, mutta muutamia käytön jälkiä on:

 • Kummatkin Avid Elixir 5 jarrukahvojen päät vääntyivät kalliolla kikkaillessa. Kahvat toimivat moitteetta ja eivät ole haitanneet minua.
 • Iso eturatas on osunut muutaman kerran ylitettäviin kiviin, joten osa hampaista on vaurioitunut. Jos isoa ratasta haluaa käyttää, niin se kannattaa uusia. 
Minä olen käyttänyt renkaina Mountain king MKI 2,2" -renkaita ja ne ovat kohtuu uudet (vaihdettu huhtikuussa). Ostaja saa mukaansa myös alkuperäiset Bontragerin renkaat.

 • Runkoko 17,5"
 • Osat kannattaa katsoa Trekin sivuilta.
 • Halutessasi saat mukaan Shimanon SPD-polkimet. 
 • Mukaan vielä alkuperäisten renkaiden lisäksi Continental Mountain King MKI 2,2"
 • Koeajomahdollisuus Hyvinkäällä heinäkuusta  aina koulujen alkuun asti melkein milloin vain. Koulujen alettua ainoastaan iltaisin tai viikonloppuisin. Jos haluat ajaa pidemmän lenkin, voin tulla lenkkiseuraksi.
 • Hintapyyntö 1400 €