maanantai 19. joulukuuta 2011

Katse tulevaisuuteen!


Katsaus menneeseen… 
Pienet pyörät taittopyöräblogi on ollut olemassa noin 9 kuukauden ajan. En ole mainostanut blogiani aktiivisesti. Blogin osoite on ollut julkisesti esillä minun toimestani vain fillarifoorumin allekirjoituksessani. Muutaman kerran olen maininnut blogini fillarifoorumin keskusteluissa. Blogi sai huomiota elokuun Fillari-lehdessä ja muutama muu fillariblogi on laittanut osoitteen sivupaneliinsa. Kiitos!
Suurin osa blogin lukijoista on löytänyt osoitteeni googlen hakukoneesta, fillarifoorumista tai kaupunkifillari-blogista. Googlen suosituimmat hakusanat, jotka johtivat sivuilleni olivat "pienet pyörät", brompton ja taittopyörä.
Kaikkiaan lukukertoja blogillani on ollut (tätä kirjoittaessa) 6686. Reilu 6000 on tullut suomalaisista ip-osoitteista. Lukukerrat kasvoivat kivasti aina heinäkuuhun saakka. Elokuussa tuli hyppäys ja lukukertoja oli noin 1500. Lukuertoihin vaikutti jonkin verran Fillari-lehden ”fillarinaama”-juttu. Epäilen, että suurin osa lukijoista oli hepolaisia, jotka kävivät lukemassa kaksi heidän porukkalenkeistään kirjoittamaani juttua.
Suosituimmat artikkelit ovat olleet: Brompton saapuu taloon, Taittajan erikoinen: Suoraselkäistä ajamista Hepon lenkeillä ja Cyclists specialin hengessä Hämeenlinnassa. Henkilökohtaisesti olen kaikkein tyytyväisin artikkeliini, jossa pohdiskelen oman Bromptonini hankkimista.


… ja katse tulevaisuuteen!
Taittopyörät ovat olleet viimeaikoina taka-alalla pyöräilyharrastuksessani. Olen käyttänyt niitä kaupungilla kruisailuun ja ihastellut niitä ajankulukseni, mutta taittopyörän rajojen etsiminen on jäänyt vähemmälle. 
Suurimman osan ajastani on vienyt maastopyöräily, tuo uudelleen lämmitetty ensirakkauteni. Olen suunnitellut innoissani kesän reissua anoppilaan (tai Yhdysvaltoihin, en ole vielä päättänyt kumman toteutan). Olen ajanut maastopyörällä melkein päivittäin ja olen hankkinut ja testannut erilaisia bikepacking varusteita. Vanha suola janottaa… Olen tehnyt periaatepäätöksen, että Pienissä Pyörissä en kirjoittaisi bikepackingistä tai maastopyöräilystä, sillä aiheesta löytyy paljon asiantuntevampiakin blogeja (Yeti).
Ideoita uusiin artikkeleihin on vielä jonkin verran varastossa: Bike Fridayn peräkärryn modifioiminen, ehdotus taittopyöräluokitussysteemiksi, Finland with Folding Bike-matkasarja, Circe Helios Duo tavarapyöränä, Circe lapsiperheen käytössä, pyörämatkailun kehittäminen, taittopyörien historia jne. 
Pidän blogin päivittämisessä tauon vuoden vaihteeseen asti. Tauon aikana harkitsen, jatkanko blogin ylläpitämistä vai en. Blogia on ollut mukava kirjoittaa, mutta minun täytyy pohtia jatkamisen motiiveja. Toisaalta blogi on minun henkilökohtainen ilmaisukanava, mutta toisaalta vähäinen vuorovaikutus lukijoiden kanssa on jäänyt harmittamaan. Olen kaivannut aitoa keskustelua taittopyöristä täällä tai fillarifoorumilla. Ehkäpä aika ei ole vielä kypsä pienten pyörien vallankumoukselle.
Kiitos kaikille lukijoille ja hyvää uutta vuotta! Pidetään taittikset liikenteessä myös ensi vuonna.
Ville

3 kommenttia: