tiistai 13. joulukuuta 2011

Kokoontumisajot!


Taittopyöriä näkyy liikenteessä vielä melko vähän, mutta säännöllisesti. Taittopyörä on vielä suurelle kansalle tuntematon väline ja muille pyöräilyn harrastajille kummajainen. Silloin tällöin saan kommentteja ja sähköpostiviestejä muilta taittopyöräilijöiltä. Olisi mielenkiintoista ja ehkäpä hauskaakin tavata muita alan miehiä ja naisia, vaihtaa kokemuksia ja nauttia näppärästä pyörästä samanhenkisessä seurassa. Olisiko taittopyöräilijöiden keskuudessa kiinnostusta järjestää pienimuotoinen kokoontumisajo?
Fillareiden kokoontumisajot ovat varmasti harvinaisempia kuin autojen vastaavat, mutta kyllä Suomesta löytyy useita porukoita, jotka säännöllisesti kokoontuvat. Nojakkiporukat ovat ilmeisesti järjestämässä kokoontumista Ouluun ansiokkaan perinteen jatkoksi. Vanhojen polkupyörien harrastajat ovat kokoontuneet myös. Kulttipyörä Jopollakin on oma kokoontumisensa. Enemmän pukeutumisen pohjalta on järjestettu Tweed Run. Perhepyörätkin ovat ajaneet yhdessä.
Suomessa en ole törmännyt taittopyörien kokoontumisajoon (korjaathan, jos sellainen on jo olemassa), mutta olen jopa osallistunut yhteen Englannissa. Ulkomaalaisia esimerkkejä löytyisi vaikka kuinka paljon, mutta tässä muutama esimerkki saarivaltiosta. Englannissa toimii ainakin Folding Society, joka järjestää Origami-ajoja. Lontoosta löytyy myös paikallinen Hyde Park folding bike society. HPFBS toiminnassa minua viehättää heidän korttinsa, jotka he jättävät pysäköityihin taittopyöriin.
Millainen kokoontumisajo voisi olla? Kesäisenä tai keväisenä viikonloppuna kokoontuisimme jonnekin hyvien junayhteyksien päähän. Kuvittelisin, että pääkaupunkiseudulta löytyy merkittäv osa suomalaisista taittopyöristä, joten Helsinki tai jokin lähialue voisi olla hyvä lähtökohta. 
Tilaisuus voisi pitää sisällään vapaamuotoista keskustelua, pyöriin tutustumista ja kokemusten vaihtelua. Pääjuttu olisi rauhallinen cruisailu tutustuen paikallisiin erikoisuuksiin ja nähtävyyksiin. Kokoontuminen voisi päättyä ravinteliin tai terassille, jossa halukkaat jatkavat yhteisen harrastuksen edistämistä. Miltä kuulostaa? Onko Sinulla parempia ideoita? Olisitko kiinnostunut? 
Osallistujia olisi ainakin kaksi, kuten Ladojen kokoontumisajoissakin… 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti